KELDERDICHTING
Een kelder is een nuttige ruimte die dienst kan doen als bergplaats, wasplaats of zelfs ontspanningsruimte. Maar al te vaak is vocht de spelbreker. Water infiltratie zorgt helaas voor een vochtig binnenklimaat met als gevolg dat corrosie, schimmelvorming en zelfs plasvorming vrij spel hebben. Murimpreg beschikt over de nodige vakkennis om jouw kelder weer droog en bruikbaar te maken. Zowel bij bestaande als bij nieuwbouw.
Welk type kelder heb je? Bestaat je kelder uit vochtige muren of is het eerder de vloer die last heeft van grondwater? Het waterdichtmaken van een kelder kan op veel manieren uitgevoerd worden. Er zijn diverse factoren die zullen bepalen welke oplossing het meest geschikt is voor jouw kelder. Maar het doel is steeds hetzelfde: een vochtvrije ruimte voor een lange termijn.
GEMETSELDE KELDER
Bij een klassiek gemetselde kelder is vaak juiste analyse en een performante voorbereiding van cruciaal belang. Na de vaststelling van de juiste diagnose kunnen wij aan de slag. Bij het behandelen van vochtige muren begint dit met het verwijderen van de oude lagen, het behandelen van voegen of het plaatselijk repareren van barsten.
Dan brengen we een zoutsper aan om een buffer te maken tegen het verspreiden van de zouten. Na het plaatsen van een kiem, kunnen we overgaan tot het aanbrengen van cementmortels. Een andere mogelijkheid is het plaatsen van een volledig "box-in-box systeem". Door middel van speciale muurmatten en een daarbij horend afwatersysteem maken we je kelder weer vochtvrij. In samenspraak met jou passen we de best mogelijke oplossing toe.
Vaak is ook de vloer te vochtig. Ook dit kan door onze expert bekeken worden en indien gewenst kan ook hiervoor de juiste oplossing aangeboden worden.
GEGOTEN KELDER
Een gegoten betonkelder hoort waterdicht te zijn. Maar toch kunnen lekken, barsten of scheuren spelbreker zijn. Zowel bij nieuwbouw alsook bij reeds bestaande panden, baant vocht zich al te vaak een weg door het beton. De oplossing? Polyurethaan injecties!
Beton is waterdicht, maar wanneer er scheuren of stortnaden ontstaan, komt de waterdichtheid in gevaar. Een veel voorkomend euvel bij kelders in sterk waterhoudende ondergronden. PU-injecties zijn vaak aangewezen als meest optimale oplossing. Wanneer polyurethaan in contact komt met water vormt zich een zachtschuim.
Het resultaat? Een flexibele en onschadelijke afdichting die het beton beschermt tegen biologische aantasting. Zo kunnen we elke barst, groot of klein, perfect herstellen. Gegarendeerd een oplossing voor een lange termijn.